Masterclass portretboetseren

Vastenavendcreaties worden in Bergen op Zoom veelal ambachtelijk gemodelleerd met klei. De zware en vette hompen klei worden jaar in jaar uit ontelbare keren gemalen, gekneed, gesmeten, gesneden, gevet en gestreken om dan heel even, voordat de afwerklaag eroverheen gaat, met veel liefde in die kenmerkende Berregse stijl te stralen. Dit laverend tussen cartoonesk, maar dan niet te plat en realistisch, maar niet te serieus. Om daarna weer vlug afgebroken te worden en opnieuw de kleimolen in te gaan.

Tijdens de masterclass portretboetseren ga je onder begeleiding van beeldend kunstenaar Iris Stolk een portret boetseren. Een uitgebreide oefening in het zoeken naar de juiste lijnen en verhoudingen. Meer prononceren of juist afvlakken? Wanneer lijkt het echt? Of wanneer lijkt het juist nergens op?

Iris Stolk is gespecialiseerd in het maken van beelden en portretten in klei. In 2002 is ze samen met beeldhouwer Arjen Knook een eigen bedrijf gestart; Atelierbreda. Hier geeft ze workshops en cursussen aan scholen, bedrijven en cursisten.

We hebben een korte voorbereiding op zaterdag 27 mei van 9.00 – 10.00 uur in het bouwkot van Bouwclub de Krabbeklutsers (Stadsschuur 1 in Bergen op Zoom). Op donderdagavond 1 juni reizen we af naar het atelier in Breda, waar je zelf aan de slag gaat met het maken van een realistisch portret naar keuze.

Datum
Zaterdag 27 mei
9:00 uur – 10:00 uur
(korte voorbereiding) Donderdag 1 juni 19:00 uur – 22:00

Locatie workshop op 1 juni
Atelierbreda
(Schapendreef 60 in Breda)

Prijs
€ 10,-

Ook interessant

No posts