Berrege betoverd…

Op 18 oktober 2023 van 20.00-22.30 uur organiseert de Vastenavend Akkedemie in het Groot Arsenaal een wonderlijke inspiratiesessie ‘Berrege betoverd’. De twee gastsprekers zijn bekend: Karel Willemen senior designer bij de Efteling en Roy Franssen Legomaster 2021. Ben jij er ook bij?

De Bergse Vastenavend heeft een unieke eigen identiteit, die moeilijk op papier is vast te leggen. Het is meer een gevoel. Ditzelfde zien we terug bij De Efteling, een wereld vol wonderen, met een eigen identiteit en uitstraling. Karel Willemen vertelt aan de hand van het project Symbolica alles over de totstandkoming van het concept, de ontwikkeling naar het ontwerp en hoe dit artistiek en technisch wordt vertaald naar een kloppend eindproduct. Hij gaat in op aspecten, zoals bouwkunde, decorontwerp, animatronics, geur toepassing, muziek en sound design.

Roy Franssen is de winnaar van Legomasters 2021, een wedstrijd waarin creativiteit, vindingrijkheid en verbeeldingskracht centraal staan. Roy laat ons kennismaken met deze elementen van het Lego bouwen. Hoe vertaal je een eerste idee naar een fysiek beeldende vorm en de visualisatie van ‘de kleine verhalen binnen het grote verhaal’.

De avond wordt geleid door Pieter-Jan Hagenaars, coördinator bij de Vastenavend Akkedemie. Hij gaat samen met de gastsprekers en de deelnemers op zoek naar wat we terugzien in de Bergse Vastenavend en wat we kunnen leren.

Laat je inspireren… schrijf je snel in via Berrege Betoverd

Share and Enjoy !

Shares