Even voorstellen – Nick van Huffel

Een aantal maanden geleden lieten we jullie kennismaken met Pieter-Jan Hagenaars, Coördinator Lesprogramma Algemeen. Pieter-Jan maakt onderdeel uit van het Kernteam van de Vastenavend Akkedemie. Maar wie zijn de andere krachten binnen dit team? Nick van Huffel en Jasper Witjes stellen zich ook graag aan jullie voor. We beginnen met Nick, Algemeen Coördinator.

Nick, wie ben je en wat is voor jou de motivatie om jezelf in te zetten voor de Vastenavend Akkedemie?
Ik woon samen en ben trotse vader van een dochter van 4 jaar. In het dagelijks leven werk ik bij SNS Bank, een bank die maatschappelijke impact hoog in het vaandel heeft staan. Ik vind het belangrijk om je talenten en energie naast je werk ook in te zetten om in vrijwilligersverband op lokaal niveau impact te maken. Doen wat je kan doen om het voor jezelf, voor een ander en voor de stad elke dag een stukje mooier te maken! De Vastenavend Akkedemie past precies bij die persoonlijke waardes.

En Nick, vertel eens hoe je bij de Vastenavend Akkedemie betrokken bent geraakt en wat is je rol?
Het idee van een Vastenavend Akkedemie bestond al langer, maar is nooit van de grond gekomen. In 2019 ben ik bij de Stichting Vastenavend gekomen en voelde direct de behoefte om dit mooie initiatief daadwerkelijk te gaan realiseren. De Vastenavend Akkedemie is overigens geen onderdeel van de Stichting Vastenavend. Met dank aan een aantal goede adviseurs en subsidianten is de Vastenavend Akkedemie in oktober 2022 live gegaan. Als initiatiefnemer en Algemeen Coördinator stel ik, in samenwerking met de hele organisatie, het jaarplan en het meerjarenplan op en bewaak daarbij de voortgang. En ik ben verantwoordelijk voor de financiële zaken en probeer zoveel mogelijk samenwerkingspartners te enthousiasmeren om betrokken te raken bij de Vastenavend Akkedemie.

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
We zijn nog geen jaar onderweg en we hebben al veel tevreden deelnemers aan de diverse activiteiten mogen verwelkomen. We worden inmiddels veel opgemerkt. Door de samenwerking met vrijwilligers, het onderwijs en het bedrijfsleven heeft de Vastenavend Akkedemie steeds meer impact. We doen dat met een klein, maar fantastisch team. Ook daar ben ik uiteraard ontzettend trots op.

Wat wil je nog kwijt Nick?
De Vastenavend Akkedemie is er voor iedereen! Heb je een initiatief die je wilt koppelen aan het platform van de Vastenavend Akkedemie? Of wil je als deelnemer meedoen met een of meerdere activiteiten? Doe mee! Kijk regelmatig op www.vastenavendakkedemie.nl of houd onze socials in de gaten voor het actuele aanbod.

Share and Enjoy !

Shares