Even voorstellen – Pieter-Jan Hagenaars

Mijn naam is Pieter-Jan Hagenaars en ik ben een echte geboren Bergenaar. Ik ben nu 48 jaar en heb me in mijn leven op meerdere vlakken sterk verbonden gevoeld met de Vastenavend.

Betrokken bij het feest
Zo liep ik als kind vele jaren mee in de Optocht met de dweilgroep van mijn moeder en ben ik een aantal jaren actief geweest als (jeugd)lid bij de bouwclub Variant. Als puber deed ik vervolgens samen met mijn beste vriend (Jeroen Kommers) ook regelmatig mee als paar in de Optocht.

Begin jaren 2000 ben ik een aantal jaren als bouwer en secretaris actief geweest binnen de Technische Commissie van de Stichting Vastenavend en heb ik als Adjudant ook de Vastenavend op een heel andere manier mogen ervaren. Daarbij heb ik een groot aantal jaren mijn bijdrage geleverd aan het “Slik- en Leutconcert”, als tekstschrijver en zanger. Een persoonlijk hoogtepunt was het schrijven van twee teksten op nummers in de Vastenavendvoorstelling “Me bouwe…” in 2015. Sinds een aantal jaren ben ik ook één van de juryleden voor de Optocht.

In het dagelijks leven ben ik sinds januari 2021 overgestapt van een managementpositie in het bedrijfsleven naar docent Techniek en Technologie binnen Curio.

Coördinator “Lesprogramma Algemeen”
Sinds een aantal maanden ben ik actief in de rol van coördinator “Lesprogramma Algemeen”. Ik ben van mening dat er, naast de workshops m.b.t. het bouwproces, ook op andere vlakken veel te delen, te leren en te organiseren valt. Denk hierbij aan diverse invalshoeken rondom de Bergse Vastenavend; creativiteit en verbeeldingskracht, innovatie. maar bijvoorbeeld ook muzikaal gezien op het gebied van partijen en arrangementen, alsook het schrijven van liedjesteksten en het bijbehorende Bergse dialect.

Ook denk ik dat we vanuit de Vastenavend Akkedemie een meerwaarde zouden kunnen zijn betreffende de organisatie rondom een bouwclub of dweilband, bijvoorbeeld op organisatorisch en/of financieel gebied.
Tevens zie ik mogelijkheden en kansen om vanuit mijn rol binnen de Curio organisatie bruggen te slaan tussen diverse entiteiten binnen de Vastenavend en het onderwijs.

Vanuit mijn rol als docent wil ik daarbij ook graag mijn bijdrage leveren aan het (mede) ontwikkelen van het curriculum en daarbij de specifieke workshops en evenementen, om deze op een leutige maar zeker ook goede didactische onderbouwde manier te kunnen gaan (laten) verzorgen. Als laatste denk ik ook nog aan algemene workshops over de geschiedenis van de (Bergse) Vastenavend, de tradities en gebruiken, de rollen hierin etc. Dit voor alle geïnteresseerden maar mogelijk ook voor alle nieuwe inwoners van de Gemeente Bergen op Zoom.

Sparren?
Zou je over (één van) deze onderwerpen meer over willen weten dan nodig ik je uit om hierover in contact te treden. Ook als je ideeën hebt voor een mogelijke bijdrage aan, of samenwerking met, de Vastenavend Akkedemie, dan nodig ik je bij deze graag uit voor een gesprek.

Share and Enjoy !

Shares