Het “akkedemies jaar 2023/2024” is geopend!

Op vrijdag 1 september is het nieuwe akkedemies jaar van de Vastenavend Akkedemie officieel geopend. De Rektor Magniefiekus verrichtte, onder toeziend oog van wethouder Letty Demmers, de officiële openingshandeling onder de quote van Prins Nilles I; “Was het niet Aristoteles die vertelde, dat hij van een vriend had gehoord wat zijn moeder altijd zei ‘Kom uit je bed, je moet naar school!’”

Het belooft een leerzaam jaar te worden met workshops voor bouwers, maar voor ook liefhebbers van muziek, dialect en creatief denken. Voor iedereen is er iets interessants te leren en ervaren tijdens een leuke activiteit die in het komende akkedemies jaar wordt aangeboden. Van “Berrege Betoverd” tot de ontdekkingstocht van Vastenavendrituelen in de inspiratiesessie “Achter de maskers”. De workshop je eigen masker maken en het bouwen aan een Vastenavendcreatie voor kinderen. Voor alle activiteiten kun je je aanmelden via de website www.vastenavendakkedemie.nl

Na een hartelijk woord van welkom door Nick van Huffel als algemeen coördinator volgde de officiële opening door de Rektor Magniefiekus. Het educatieve programma boordevol workshops, trainingen en inspiratiesessies werd toegelicht door de coördinatoren van het lesprogramma Jasper Witjes en Pieter-Jan Hagenaars. De Vastenavend Akkedemie is trots op haar samenwerkingspartners die zich deze avond tijdens de informatiemarkt presenteerden. Door de bundeling van krachten verbindt de Vastenavend Akkedemie alles wat met de Vastenavend te maken heeft voor iedereen die zich wil ontwikkelen of verdiepen in alle facetten die met het Vastenavendfeest te maken hebben.

“Complimenten aan de Vastenavend Akkedemie. Het is goed en mooi om te zien hoe de Vastenavend Akkedemie bijdraagt aan de ontwikkeling van het vastenavendfeest en -tradities.”

Wethouder Letty Demmers

Wethouder Letty Demmers sprak haar complimenten uit over het betrekken van jonge generatie, het bevorderen van nieuwe technieken voor het bouwen, de samenwerking met scholen en het bedrijfsleven en het doorgeven van al het moois dat de Vastenavend te bieden heeft voor de toekomstige generatie. De avond werd afgesloten met een nostalgisch schoolbal waarin nog meer tips en ideeën werden uitgewisseld voor het behoud en de groei van de Vastenavendtraditie.

Share and Enjoy !

Shares