Workshop ‘Het ontwerpen van een optochtcreatie’ weer van start gegaan!

Op maandag 8 mei kwamen de deelnemers van de driedelige workshop ‘Het ontwerpen van een optochtcreatie’ samen in ’t Groot Arsenaal.

2e editie ook in trek
Het is de tweede keer dat deze workshop wordt aangeboden en ook deze keer aan belangstelling geen gebrek. Een 10-tal deelnemers luisterden aandachtig naar de verhalen van docent Rob Glasbergen, voormalig ontwerper en nog steeds lid van B.C. De Krabbekweekers. Een aantal deelnemers had de 1e editie ook deelgenomen. Het overgrote deel bestond uit nieuwe aanwas.

De deelnemers staan centraal
De deelnemers werd gevraagd waarin zij zich op het gebied van ontwerpen graag zouden willen ontwikkelen. Diverse antwoorden werden gegeven; “ik wil weten hoe je van idee tot ontwerp komt”, “hoe kun je het ontwerp vertalen naar een bouwtekening?”, “ik wil wat meer leren over kleurschakering”, “ik kan al aardig tekenen, maar hoe maak ik m’n ontwerp meer carnavalesk?” en ga zo maar door.

En dan aan de slag!
Op de diverse vragen en aandachtspunten werd gesproken, waaronder hoe je tot een goed idee komt en daarin ook kunt hekelen en spotten, hoe je een goede compositie maakt en hoe je kleurgebruik kunt toepassen. Aan het einde van de sessie gingen de deelnemers zelf aan de slag in de tekenmappen die door de Vastenavend Akkedemie zijn uitgedeeld. De opdracht voor thuis is het uitwerken van een basisontwerp met de tips en trics die de deelnemers hebben meegekregen.

We kunnen spreken van een geslaagde start van de 3-delige workshop. Op dinsdag 30 mei vindt de 2e sessie plaats.

Share and Enjoy !

Shares