“Mak ruim baan! Ommers, d’n Optocht kom t’r wir aan!”

Dat was de oproep voor de inspiratieavond voor alle deelnemers van de optocht die op vrijdag 13 januari ’23 heeft plaatsgevonden. En deze vrijdag de 13e heeft ons alles behalve ongeluk gebracht.

De avond stond in het teken van inspireren en verbinden. Inspireren van elkaar, elkaar vinden en opzoeken en dat alles met een vleugje geschiedenis van de Vastenavend zoals we die kennen in ’t Krabbegat. De deelnemers kregen een lezing over de geschiedenis van de Vastenavend en kregen de inzichten dat we veel internationaler zijn, dan we misschien zelf (willen) geloven.

Uitleg over een stukje geschiedenis van onze optochten

Vervolgens werd op inspirerende wijze getoond waar wij onze inspiratie vandaan hebben gehaald en wie bij ons inspiratie heeft gehaald om het feest te maken zoals dat het beste past voor die stad, dorp of zelfs regio. Op interactieve digitale kwis wijze zijn ook verschillende stellingen besproken. Stellingen zoals: “ik doe alleen mee als ik een prijs kan winnen” en “mijn motto moet aansluiten op het motto van ’t Krabbegat” brachten mooie gesprekken op gang en gaven nieuwe inzichten hoe een act vorm kan krijgen en uitgevoerd kan worden.

Ook verschillende redenen om juist niet mee te doen werden besproken en hebben er voor gezorgd dat een paar van die dingen aangepast worden of opnieuw bekeken gaan worden. De avond is bijgewoond door een mooie afvaardiging van optochtdeelnemers en smaakt naar meer…… veel meer…… De creatie van het platform “Sterrek in lóópwerrek” is hier een eerste stap in.

Logo Sterrek In Lòòpwerrek

Share and Enjoy !

Shares