Karel Willemen en Roy Franssen inspireren 120 deelnemers tijdens Berrege Betoverd van de Vastenavend Akkedemie.

Tijdens de inspiratiesessie van de Vastenavend Akkedemie op woensdagavond 18 oktober 2023 gaf Karel Willemen, Senior designer bij de Efteling, de deelnemers een inkijkje in de totstandkoming van de belevingswereld van de attractie Symbolica in de Efteling. Vanaf het stijlenboek, het ontwerp op de tekentafel en de artistieke en technische uitvoering tot een prachtige beleving voor jong en oud.

Roy Franssen, winnaar LEGO Masters 2021, vertelde zijn ervaringen van het televisieprogramma die hij samen met Thomas heeft opgedaan met de LEGO-opdrachten, waarin creativiteit, vindingrijkheid en verbeeldingskracht centraal staan. Tijdsdruk zorgde voor enorme uitdaging, maar eenvoud in het bouwwerk gericht op de hoofdboodschap en bouwen met een komma zijn daarvoor de oplossing.

Vervolgens werd ingegaan op de raakvlakken met de Bergse Vastenavend: het samenwerken in een multidisciplinair team, de kracht van eenvoud binnen een (belevings)concept en het vertellen van een verhaal in een groter verhaal, waarbij ruimte open blijft voor de invulling van de gasten en bezoekers, zodat je echt deelnemer wordt in het verhaal. 

Benieuwd naar de inspiratiesessie ‘Berrege betoverd’ van de Vastenavend Akkedemie op 18 oktober jl of wil je graag de sfeer nog eens terug halen? Bekijk dan de video en de foto’s (foto’s Corné de Weert)

Share and Enjoy !

Shares