Oe kreddet verzonne?

Ideeën opdoen, daar ging het de eerste les van de workshop “Het Ontwerpen van een Optochtcreatie” van de Vastenavend Akkedemie over. Voordat je een creatie, bijvoorbeeld een kleine groep of groter, een wagen, gaat ontwerpen, moet je eerst een idee hebben. Waar haal je inspiratie uit? Welk verhaal wil je vertellen? 

Een tiental deelnemers kregen in ’t Groot Arsenaal van ontwerpers Eric Elich en Perry Schuurbiers uitleg en tips. De les bestond uit een presentatie van een keur aan ontwerpen van weleer. Kunstenaars hebben een groot aandeel, zij gaven een kwaliteitsimpuls aan de Optocht. Zij bepaalden het gezicht dat nog steeds herkenbaar en terug te zien is in de Optocht van nu.

Ontwerpen voor de Vastenavend

“Je hoeft helemaal niet goed te kunnen tekenen, er zijn tal van andere mogelijkheden om een idee te verbeelden.” vertelt Eric. Toch werd er al volop geschetst én vooral gebrainstormd. Onderwerpen genoeg. Een flip-over vol! De volgende les op 15 december komen de ideeën en aanzetten, voor de door de deelnemers verzonnen creaties, weer op tafel. Dan gaat de groep aan de slag om de vertaalslag naar een ontwerpschets te maken.

Share and Enjoy !

Shares