Succesvol ‘Bergs Liedjesatelier’:

nieuwe Bergse liedjes in de steigers!

Op woensdagavond 13 december jl. draaide alles om het creëren van een eigen tekst voor een Bergs liedje tijdens de workshop het Bergse Liedjestatelier van de Vastenavend Akkedemie in samenwerking met de Berregse Kamer.

Roel Soffers, winnaar van de Willem Ivenprijs in 2021 voor het mooiste verhaal in het Brabantse dialect, en Pieter-Jan Hagenaars, coördinator van het lesprogramma van de Vastenavend Akkedemie en fervent liedjesschrijver, begeleidden de deelnemers door het proces van het omzetten van een idee naar een concrete liedjestekst.

Er werden praktische tips en handvatten voor het schrijven van een liedjestekst aangereikt, zoals de boodschap van het liedje en de effecten hiervan op het refrein en de coupletten, hoe om te gaan met het rijmschema, het werken met rijmwoorden, de muziekkeuze, aandacht voor lettergrepen en klemtonen en het gebruik van het Bergse dialect in een liedje. Ook gingen de deelnemers zelf aan de slag met oefeningen en het opzetten van een eigen liedjestekst. Wellicht horen we deze de komende Vastenavend nog eens ergens terug? De eerste gedachten en resultaten waren in ieder geval veelbelovend!

Share and Enjoy !

Shares