Terugblik ‘Achter de maskers’

Op vrijdag 12 januari jl. waren bijna 150 deelnemers aanwezig bij de inspiratiesessie ‘Achter de maskers’ in het Groot Arsenaal. 

Samen met de gastsprekers: Bas van Oevelen (Oud Prins Wannes II en huidig voorzitter van de Stichting Vastenavend), Joost Eykman (Gròòtste Boer en oud lid Dweilploeg), Rian Eyman (Dweilexpert), Sjef de Wit (Archivaris Stichting Vastenavend; de zgn. Maarten van Rossum van de Bergse Vastenavend) en Aerlant Cloin (Voorzitter Technische Commissie Stichting Vastenavend en stem van de Peperbus) werden op interactieve wijze tradities en gebruiken binnen de Bergse Vastenavend besproken. Ook werden mooie verhalen en anekdotes van achter de maskers en achter de schermen gedeeld.

Een geheime gastspreker (Els van Egeraat) die later op de avond werd onthuld, deelde haar fascinatie en liefde voor maskers met iedereen op een bijzondere en warme manier. Het was een gezellige avond vol bijzondere weetjes en persoonlijke verhalen. Dit vraagt om een herhaling volgend Akkedemies jaar.

Wil je de sfeer van de avond herbeleven, bekijk dan hieronder de video compilatie en foto’s (foto’s: Corné de Weert).

Share and Enjoy !

Shares