De Vastenavend Akkedemie en RSG
’t Rijks gaan de samenwerking aan!

De Vastenavend Akkedemie en RSG ’t Rijks zijn de samenwerking aangegaan in het kader van het zogenaamde crossoverproject “Een bewegende carnavalswagen”. Op dinsdag 5 december was de kick-off van het project in de theaterzaal van RSG ’t Rijks. Nick van Huffel en Jasper Witjes waren namens de Vastenavend Akkedemie, welke opdrachtgever is voor dit project, aanwezig en vertelden de ruim 50 Technasium- en Kunst & Cultuurleleerlingen over waar de Vastenavend Akkedemie voor staat en over de Bergse bouwcultuur.

Om 9:00 uur stroomden de ruim 50 Technasium- en Kunst & Cultuurleerlingen de theaterzaal binnen en werden welkom geheten door docent van het Technasium Frank Hagenaars. Nadat de mobieltjes waren weggestopt en de aandacht van de havo/vwo 2 leerlingen was gegrepen, kon Nick zijn verhaal over de Vastenavend Akkedemie aanvangen. Hij vertelde waar de Vastenavend Akkedemie voor staat en wat ze beoogt. Jasper nam de microfoon daarna over en nam de leerlingen mee in de Bergse bouwcultuur. De Bergse bouwclubs, de diverse bouwtechnieken en de ontwikkeling daarin,

De komende 8 weken werken de Technasium- en Kunst & Cultuurleerlingen samen om een eigen carnavalswagen te ontwerpen en te bouwen! De interactie tussen de disciplines creativiteit en technisch inzicht zijn hierbij van groot belang. De leerlingen doorlopen een 8-tal fases van “oriëntatie” tot “ontwerp” tot een “pitch”. Daarnaast is er een bezoek aan en een gastles bij een bouwclub gepland. De Vastenavend Akkedemie fungeert als opdrachtgever en faciliteert dit project.

We zijn verheugd dit project te mogen ondersteunen en laat dit naar meer smaken als het gaat om de verbinding met het onderwijs!

Share and Enjoy !

Shares