Vastenavend Akkedemie ontwerpt voor Sjiek de Friemel!

Op dinsdag 30 april jl. was het zover. De cursisten van de workshop “Het ontwerpen van een Vastenavendwagen” presenteerden hun ontwerpen aan de bouwers van Leutcomitee Sjiek de Friemel.

Hieraan is een leutig creatief proces vooraf gegaan, onder begeleiding van kunstenaar en ontwerper Peter Franssen. In Peter’s atelier kwamen ontwerpers Marjolein Kemps, Frans van Tilborg en Ron Klasen in twee sessie samen om in overleg met de bouwers van Sjiek de Friemel tot 3 ontwerpen te komen op basis van een gezamenlijk verzonnen concept.

In de eerste sessie brainstormden de cursisten, op basis van een richting die de bouwers ze hadden meegegeven, samen met Peter over het onderwerp en hoe tot een concept voor een Vastenavendwagen te komen. Er werden ideeën uitgewisseld en de cursisten gingen met de opdracht naar huis enkele schetsen te maken. De 2e sessie stond in het teken van het samenvoegen van de leukste ideeën uit de meegebrachte schetsen. Samen kwamen de cursisten met de bouwers tot het definitieve concept en het motto. In de 3e sessie presenteerden de ontwerpers hun ontwerpen op basis waarvan de bouwclub het bouwseizoen gaat starten.

Op bovenstaande foto poseren de ontwerpers met hun ontwerpen. Uiteraard blijven deze nog onder de pet tot aan de Vastenavend van 2025!

Share and Enjoy !

Shares